036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

Open Haven start het nieuwe jaar met Heel Zeewolde Bakt

Inschrijfformulier Heel Zeewolde Bakt [269388]

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe plannen, één van die plannen van Open Haven is om op zaterdag 9 januari 2016 Heel Zeewolde Bakt te organiseren. Dat doet ze samen met de MMM-boerderij en het Philahof en is natuurlijk bestemd voor alle inwoners van Zeewolde.

Wat is de bedoeling? Zaterdagmiddag kunnen de amateurtaartenmakers van Zeewolde tussen 15.00 en 15.30 hun bakproducten in de hal van Open Haven neerzetten. Er zijn drie categorieën: De lekkerste appeltaart van Zeewolde, de lekkerste taart zonder oven van Zeewolde en het lekkerste Schuitje van Zeewolde. In elke categorie is er een onderverdeling van beginners/kinderen en gevorderden.

Appeltaart is bekend, taart zonder oven ook, maar wat is het Schuitje van Zeewolde? Wel dat gaan we dan ontdekken! Het moet iets zijn dat je als taartje/gebakje/koek/enz. eet bij een kopje koffie/thee. Open Haven is zeer benieuwd of er bij deze inzendingen ook een product zit dat ze daarna kan gaan aanbieden samen met een kopje koffie/thee. Iets waarvoor je  binnen komt op de vrijdagochtend als er markt is, of waarvoor je even op de fiets stapt en langs komt, alleen of met iemand anders.

Heel Zeewolde Bakt is van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 15.30 gaat de jury aan de slag, die bestaat uit de beroepsbakkers van Zeewolde, als zij hebben beslist zal de burgermeester bekend maken wie zich de beste amateurbanketbakker 2016 van Zeewolde mag noemen.

Natuurlijk is er volop koffie en thee en na de jurering mogen de deelnemers hun producten te koop aan bieden. Dat mag de hele taart zijn maar kan ook per punt/schuitje. De prijs bepaal jij zelf en de opbrengst is ook voor jezelf. Je mag het bestemmen voor Open Haven maar dit is geen voorwaarde.

De kerstvakantie is een mooie gelegenheid om met deze uitdaging in het achterhoofd aan de slag te gaan en proefproducten te maken zodat er op Heel Zeewolde Bakt heel veel mooie inzendingen staan te pronken.

Inschrijven, €2, kan na de kerstdagen bij de MMMboerderij, waar ook bakproducten met korting te koop zullen zijn in de week voor 9 januari. Inschrijven kan ook vanaf nu via een mail naar info@openhaven.nl en door betaling inschrijfgeld op de dag zelf. Voor meer info  bel met Arlene Haveman 06 5351 9776

Share This