036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

Onthulling  ‘Open Haven’

In aanwezigheid van veel publiek is in de middenruimte van Open Haven een  groot schilderij van Open Haven onthult door Rob de Vries, de voorzitter van de BeheerCommissie Open Haven. Cursusleider Ben van den Hengel heeft dit schilderij van 2m x 2,5 m gemaakt met zijn cursisten. Iedere cursist, variërend in leeftijd van 14 tot 85 jaar heeft een of twee deelpanelen geschilderd met acrylverf op linnen. Deze 25 panelen zijn tot een geheel aan elkaar bevestigd. Rob de Vries onthulde het werk met groot enthousiasme en was zeer in zijn nopjes met het kleurrijke geheel, daarnaast is op de eerste etage een expositie ingericht, die zich onderscheidt in kleur en vele soorten materialen.

Het past mooi bij de metamorfose die Open Haven onlangs heeft ondergaan. Ook geeft het een gevoel van saamhorigheid. Dat sluit fantastisch aan bij de filosofie van het gebouw, waar, naast de diverse kerkgenootschappen, ruim 40 gebruikers onderdak hebben.

Ben heeft afgelopen seizoen in Open Haven workshops tekenen en schilderen gegeven. Voorheen heeft hij dat zeven jaar gedaan in het gebouw van Levant, onder de noemer van Flevo-Academie. Door omstandigheden is dat daar helaas gestopt. Omdat er veel animo bleef bestaan bij de cursisten is Ben zelf doorgegaan met deze creatieve workshops, waarbij iedereen op eigen niveau en persoonlijke interesse schilderijen en tekeningen maakt.                                          Ben is trots op zijn cursisten. ‘Het geeft een fijn gevoel hoe plezierig, creatief en sociaal de cursisten bezig zijn met hun werken. Ook maken ze iedere les veel vooruitgang.’ Volgend seizoen start vanaf woensdagavond 7 september weer een nieuw blok van 10 lessen. (Inlichtingen: atelierbenvdhengel@gmail.com of 06-24268945)

Share This