036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

 

Kunst Battle Zeewolde
De kaartverkoop voor publiek is gestart, zie hieronder.
Aanmelden als deelnemer aan de Kunst Battle is niet meer mogelijk. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.
De deelnemers zijn:
Johanna Braeunlich, Kim Cappetijn, Yvonne Casander, Jan Coenen, Catrien Dirkmaat, Georgo van Eijl, Gonnie Geurts, Suze van Harmelen, Virginie van Kempen, Theo van Lint, Gerda Meijer en Ineke van der Zwaag.

Kaartverkoop Kunst Battle Zeewolde
Kaarten te koop à 7,50 euro incl. consumptie vanaf dinsdag 24 oktober a.s. bij Foto René Tuinte en ook in Open Haven, op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur. Ook kunnen kaarten gereserveerd worden door per kaart 7,50 over te maken op NL30 ABNA 0426 3602 22, t.n.v. BC Open Haven, o.v.v. Entree Kunst Battle Zeewolde. Deze betaling dient op uiterlijk 8 november te zijn ontvangen.
De kaarten liggen dan in Open Haven bij de entree op naam gereed.

Op vrijdag 10 november a.s. wordt om 20.00 uur een nieuw evenement in Open Haven georganiseerd, in het kader van de actie Open Haven Open: de Kunst Battle Zeewolde.
Naar een voorbeeld van ver over onze landsgrenzen vindt dan een wedstrijd plaats tussen maximaal twaalf kunstenaars. De te maken kunstwerken kunnen variëren van graffiti art tot een meer traditioneel portret.

Wie heeft het lef?
Dat is de vraag… Want je moet als kunstenaar wel van enig lef getuigen om aan deze battle mee te doen: het kunstwerk wordt ter plaatse tijdens de wedstrijd in Open Haven geschilderd en het publiek kijkt over de schouder van de kunstenaar mee!

Kunst Battle spelregels
In de eerste ronde gaan zes kunstenaars in 25 minuten hun kunstwerk maken. Het publiek kan een stem uitbrengen op de beste kunstenaar. De twee kunstenaars met de meeste stemmen gaan dóór in de finale ronde. Eerst vindt nog een tweede ronde plaats, met weer zes kunstenaars en het publiek kijkt weer mee. Ook uit de tweede ronde gaan twee kunstenaars verder in de derde ronde, de finale. Er zijn dus 4 finalisten. Tussen de rondes kunnen de aanwezigen intekenen en bieden op een schilderij.

De kunstenaar
Voor de kunstenaar is het een avond van hard werken geblazen om in slechts 25 minuten het eindresultaat te voltooien. Thuis zal hij/zij z’n (twee!) ontwerpen ongetwijfeld al hebben voorbereid. Deelname is gratis, voor de doeken in formaat 60 x 80 cm wordt gezorgd. De schilder neemt zijn eigen verf en andere benodigdheden mee. Van de verkochte schilderijen delen de kunstenaar en Open Haven de opbrengst.

Het publiek
Van heel dichtbij kan men de kunstenaars aan het werk zien en de vorderingen volgen. Na een ronde kan er geboden worden op de kunstwerken… En het publiek bepaalt de winnaar. Het wordt een gezellig spektakel met drankjes en hapjes en leuke muziek, echt een avondje uit. En wie weet ga je met een kunstwerk naar huis! Je kunt dan via pin-apparaat ter plaatse betalen of contant afrekenen. De avond wordt besloten met de prijsuitreiking.

Sponsor
Dankzij genereuze sponsoring van AVU Kunstkader uit Amersfoort is er voor alle deelnemers een sympathieke kortingsregeling en voor de winnaar een toepasselijke prijs beschikbaar. Tevens sponsoring door Jouw Bloemist en Wijngoed Wilgenhorst.

Logo
Het logo voor de Kunst Battle Zeewolde is ontworpen door Gerda Meijer, kunstenaar in Zeewolde.

Actie Open Haven Open
De werkgroep Open Haven Open organiseert jaarlijks diverse activiteiten ten gunste van Open Haven. Hiermee wordt het netwerk van Open Haven vergroot, kunnen mogelijk nieuwe gebruikers kennismaken met Open Haven en tevens worden extra inkomsten vergaard, ten behoeve van de interieurvernieuwing van Open Haven.
Thea Meijer is coördinator van de werkgroep Open Haven Open, te bereiken via OHO@openhaven.nl

Volg de deelnemers van de Kunst Battle Zeewolde via Open Haven Open

                

 

Share This