036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

Wie vanaf de toren in Open Haven Zeewolde wil bekijken, kan daarvoor op zaterdag 9 juni terecht. In combinatie met Petit Montmartre, de boekenmarkt, de kinderstraat en de foodmarket op en rond het Kerkplein en i.s.m. Puur Zeewolde, ontstond het idee om bezoekers een torenklim in Open Haven aan te bieden o.l.v. een gids.

Vanaf ’s middags 12.00 uur kan men zich in Open Haven aanmelden voor een torenbeklimming. Om 13.00 uur start de eerste klim.
Voor de eerste liefhebber hebben we een plaats gereserveerd, nl. burgemeester G.J. Gorter.

Ieder half uur start een torenklim. De toren is uitsluitend toegankelijk per trap. De groep bestaat uit maximaal 6 personen inclusief de gids. Kinderen – minimum leeftijd 10 jaar – onder begeleiding van een volwassene.

Thea Meijer, voorzitter van de werkgroep Open Haven Open: “We denken dat er heel veel belangstelling voor is. Misschien gaan we dit wel vaker doen! Het is interessant voor inwoners van Zeewolde maar natuurlijk ook voor de touristen.”

Twee gidsen hebben hun medewerking aan de torenklim toegezegd: nl. Annemiek Eradus en Jan Nieuwenhuis. Beiden Zeewoldenaren in hart en nieren. Annemiek weet heel veel over architectuur, zij verzorgt ook rondleidingen voor de VVV in Zeewolde. Jan Nieuwenhuis vervult functies bij het waterschap, is werkzaam bij de Gemeente Zeewolde, weet alles van de geschiedenis en ontwikkeling van het dorp.

Puur Zeewolde zal per bezoeker een bedrag voor Open Haven beschikbaar stellen. De werkgroep Open Haven Open organiseert activiteiten om extra aandacht en inkomsten voor het gebouw te genereren. Deze torenklim is weer een nieuwe mogelijkheid.

Kijk ook op: www.facebook.com/OpenHavenZeewolde/

 

Share This