036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

Kunst Battle Zeewolde 2019

Op vrijdag 22 november a.s. om 20.00 uur wordt opnieuw de Kunst Battle Zeewolde (KBZ) in Open Haven georganiseerd: max. 12 schilders maken in 25 minuten een kunstwerk!

Wie durft?
Dat is de vraag… Want je moet als kunstenaar wel over durf beschikken om aan deze battle mee te doen: het kunstwerk wordt in no time ter plaatse in Open Haven geschilderd en het publiek kijkt mee over de schouder van de kunstenaar.

Globale spelregels
Dit jaar krijgen de deelnemers voor het eerst een thema: nl. Geluk! Alle stijlen zijn toegestaan. In de eerste ronde gaan zes kunstenaars in 25 minuten (!) een kunstwerk maken. De vakjury en het publiek kiezen beide een ronde-winnaar. Daarna volgt een ronde met zes andere kunstenaars en ook daaruit wordt een ronde-winnaar gekozen door publiek en vakjury. De 4 ronde-winnaars gaan vervolgens in de finaleronde nogmaals een kunstwerk maken, ook weer in 25 minuten… Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar van de publieksprijs én de winnaar van de vakjuryprijs.

Deelnemers
Voor de kunstenaars is het een avond heel hard werken geblazen om in slechts 25 minuten tot een eindresultaat te komen. Thuis zal hij/zij z’n (twee!) ontwerpen ongetwijfeld al hebben voorbereid. Deelname is gratis, voor de doeken in formaat 60 x 80 cm wordt gezorgd. De schilder neemt zelf verf en werkmaterialen mee. Gebruik van sjabloon of spuitbus is niet toegestaan.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Gonny Geurts (voorz) en Jan Coenen (winnaar KBZ 2018) en Egge Jan de Jonge (wethouder Cultuur).

Veiling en verkoop
Er worden schilderijen via een biedlijst verkocht en de kunstwerken van de finalisten worden geveild. Menigeen gaat die avond met een uniek schilderij naar huis…
Presentator en tevens veilingmeester Peter Buis verstaat als geen ander de kunst om het publiek te enthousiasmeren voor dit festijn.

Inschrijving
Wie het eerst komt… Er zijn slechts 12 deelnameplaatsen beschikbaar. Aanmelding geschiedt door een mailtje te sturen met je NAW-gegevens en telefoonnummer naar Wies Phaff via inschrijven.oho@outlook.com. Je ontvangt dan de Algemene Spelregels ter ondertekening.

De Kunst Battle Zeewolde wordt georganiseerd in het kader van de acties Open Haven Open. De opbrengst van verkoop en veiling van de kunstwerken is 50/50 voor kunstenaar en Open Haven.

Ontwerp logo KBZ: Gerda Meijer www.tekenwijzer.nl

Share This