036 5222255 info@openhaven.nl
Selecteer een pagina

KBZ

Kom en stem op het mooiste schilderij!

Op vrijdag 22 november a.s. om 20.00 uur wordt voor de derde keer de Kunst Battle Zeewolde (KBZ) in Open Haven georganiseerd.
De deelnemers maken in 25 minuten (!) een kunstwerk, terwijl het publiek van dichtbij meekijkt naar de vorderingen op het doek. De kunstwerken kunnen variëren van graffiti art tot een meer traditioneel portret. Het thema is: Geluk.

Kaartverkoop
Entreekaarten te koop à € 9,50 bij Hobby-Time en verder bij Open Haven, in de ochtend- en avonduren. Op vertoon van entreekaart ontvangen de bezoekers kaartjes waarmee een stem per ronde kan worden uitgebracht. Kinderen t/m 15 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang en ontvangen geen stemkaartjes.

Welke kunstenaar durft mee te doen?
Je moet als kunstenaar wel over durf beschikken om aan de battle mee te doen! De meeste kunstwerken worden immers gemaakt in de anonimiteit van een atelier en zeker niet onder tijdsdruk. De aanmeldingen verlopen doorgaans dan ook aarzelend… Heeft een kunstenaar eenmaal deelgenomen, dan wil hij/zij volgende jaar weer!
De volgende deelnemers zijn inmiddels geplaatst:

Ronde 1:
Yvonne Casander, Tali Farchi, Tünde Snijders, Ilse Valkenburg en
Marco van der Wielen

Ronde 2:
Kim Cappetijn, Guus van Lamoen, Marie-Thérèse van der Riet, Roeli Rumscheidt en
Ildikó Snijders

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar om deel te nemen… Informatie / aanmelding via onderstaand e-mailadres.

Stem op het mooiste schilderij
Na elke ronde kan het publiek een stem op het mooiste schilderij uitbrengen en de vakjury doet dit eveneens. Per ronde zijn er dus twee winnaars. Deze rondewinnaars maken in de finaleronde opnieuw een kunstwerk. Publiek en vakjury kiezen de uiteindelijk winnaar(s).

De vakjury bestaat uit: Jan Coenen (kunstenaar en winnaar KBZ 2018), Egge Jan de Jonge (wethouder van Cultuur) en Gonny Geurts (kunstenaar en juryvoorzitter)

Ter plaatse kunnen de nieuwe kunstwerken via bieding worden gekocht. Het startbedrag is 50 euro. Een aantal kunstwerken wordt geveild. Betaling contant of via pin.
De opbrengst per schilderij is 50/50 voor kunstenaar/Open Haven.

De presentatie is in handen van Peter Buis, tevens veilingmeester.

Kunst Battle Zeewolde 2019 ontvangt een sponsorbijdrage van
Flevo Finance, Hobby-Time, Kreawood Harderwijk en Lionsclub Zeewolde.

Organisatie Kunst Battle Zeewolde:
Werkgroep KBZ bestaande uit Inge Joldersma, Wies Phaff, Annegeertje Phaff, Monica Stam en Yvonne Steunenberg, i.s.m. Open Haven.

Organisatie: oho@openhaven.nl 06 22 622 292
Perscontact: ingejoldersma@gmail.com 06 53 426 026

Ontwerp logo KBZ: Gerda Meijer www.tekenwijzer.nl

Share This